ELS CLIMES I PAISATGES DE LA TERRA

El clima

El clima és el conjunt de condicions atmosfèriques que caracteritzen una regió. Segons es refeix al món, a una regió o a una localitat concreta es parla de clima global, clima local o microclima respectivament.

Resum dels factors que entren en joc en el clima a nivell global. Extret de la sèrie documental de la BBC "El Universo", del capitulo dedicat al Sistema Solar interior.

Elements i factors del clima

Per a l'estudi del clima cal analitzar els elements del temps: la temperatura, la humitat, la pressió, els vents, les precipitacions, etc. Hi ha una sèrie de factors que poden influir sobre aquests elements: la latitud geogràfica, l'altitud del lloc o la distància que el separa de l'oceà o del mar.

La proximitat del mar influeix sobre les temperatures i dóna més humitat. Les brises que s'originen en les regions costaneres atenuen la temperatura de les diferents estacions. Així, aire càlid quan és hivern i aire fresc quan és estiu. Així, les zones pròximes a la costa reben la influència del mar i tenen temperatures més suaus. A l'hivern fa menys fred i a l'estiu menys calor que en l'interior

La previsió del temps per avui a Vilassar de Mar

Clicant el temps sabrás la predicció metereològica de Vilassar de Mar. D'aquesta manera podràs organitzar-te els dies.

1r ESO Geografia/Història

INS Pere Ribot

Vilassar de Mar

e-mail:

carmeflorensaies@gmail.com

 

blog:

Per saber més de les CCSS

blocs.xtec.cat/cflor

 

web:

astrolabi (web de història de 2n ESO)

comentart  (web d'art per alumnat d'ESO)

ciutadania (web Educació per a la ciutadania)